Εκατοντάδες παιδιά, σχεδόν 300 στον αριθμό, έχουν χάσει τη ζωή τους σε μία έρημο στο νότιο Πακιστάν λόγω υποσιτισμού. 

Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ανησυχητικά υψηλό αριθμό παιδιών που είναι εξασθενημένα από την πνευμονία και τη διάρροια, εξαιτίας της ξηρασίας, της φτώχειας και της έλλειψης υγειονομικών υποδομών στην έρημο Ταρ, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Η κρίση αυτή είναι στο επίκεντρο μιας έντονης διαμάχης στην επαρχία Σιντ, την οποία κυβερνά το Κόμμα του Λαού του Πακιστάν (PPP) του Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι, γιου της εκλιπούσας προέδρου του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο και του πρώην προέδρου Ασίφ Ζαρντάρι.

Από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2013, 496 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην έρημο αυτή, εκ των οποίων 296 ήταν παιδιά, επεσήμανε ο Τατζ Χάιντερ, στέλεχος του κόμματος που είναι αρμόδιος για το ευαίσθητο θέμα του Ταρ, όπου επικρατεί «μεγάλη ξηρασία», σύμφωνα με την πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, 48 παιδιά έχουν πεθάνει στην έρημο αυτή, δήλωσε ο γιατρός Άμπντουλ Τζαλίλ, υπεύθυνος για τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες. Ο Τζαλίλ κατηγόρησε παράλληλα τον πακιστανικό Τύπο, ο οποίος κάνει λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς, ότι επιθυμεί να διογκώσει τους τελευταίους απολογισμούς για να πλήξει την κυβέρνηση.