Την απογοήτευση της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το γεγονός ότι το Ιράν απέτυχε να κατευνάσει τις ανησυχίες της ΙΑΕΑ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. 

Η IAEA ανέφερε ότι η Τεχεράνη δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει τις εξηγήσεις που ζητούσε στο πλαίσιο των ερευνών της, 4 ημέρες πριν από την εκπνοή της καταληκτικής προθεσμίας για μια πλήρη και οριστική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) με στόχο τον τερματισμό της 12ετους διένεξης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις Βρυξέλλες επισημαίνεται ότι: 

«Η ΕΕ εκφράζεται τη βαθιά της λύπη για την έλλειψη προόδου στα θέματα των πιθανών στρατιωτικών διαστάσεων του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτύχουμε μία πλήρη, οριστική διευθέτηση έπειτα από μία μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων, κάτι που αποτελεί στόχο της ΕΕ».

Το Ιράν απορρίπτει τους ισχυρισμούς των χωρών της Δύσης ότι εργάζεται για να αποκτήσει τη δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων.