Αρνητικοί στον Έμπολα είναι τελικά οι δύο άνθρωποι που επέστρεψαν πρόσφατα στις ΗΠΑ από χώρες της Δυτικής Αφρικής και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και του Μισούρι όπου παραμένουν υπό παρακολούθηση αναμένοντας επιπλέον επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι το άτομο που επέστρεψε στις ΗΠΑ από το Μαλί δεν έχει μολυνθεί με τον ιό, αλλά παραμένει σε θάλαμο απομόνωσης στο Ιατρικό Κέντρο Bellevue, όπου υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρνητικές στον Έμπολα ήταν και οι εξετάσεις στο Κρίσταλ Σίτι του Μισούρι που έγιναν σε ασθενή η οποία πρόσφατα επέστρεψε από τη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Mercy Jefferson.

Η ασθενής, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μμε είναι νοσοκόμα, παραμένει σε θάλαμο απομόνωσης προληπτικά και θα υποβληθεί αύριο εκ νέου σε εξετάσεις για ελονοσία, γρίπη και άλλες ασθένειες αν εξακολουθεί να εμφανίζει συμπτώματα. Το νοσοκομείο πάντως δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητά της ούτε αναφέρθηκε στη χώρα της Αφρικής όπου βρισκόταν.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης έχουν υποδείξει το παλαιότερο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης, το Bellevue, ως το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου θα μεταφέρονται τα ύποπτα κρούσματα Έμπολα στη Νέα Υόρκη.