ΔΙΕΘΝΗ

Κανένα κρούσμα Έμπολα στη Βουλγαρία

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2014, 10:18 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2014, 10:18
Κανένα κρούσμα Έμπολα στη Βουλγαρία
Facebook Twitter Whatsapp

Κανένα κρούσμα Έμπολα στη Βουλγαρία λέει το υπουργείο υγείας της χώρας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κανένα κρούσμα Έμπολα στη Βουλγαρία λέει το υπουργείο υγείας της χώρας. 

Η διάψευση ήρθε διά στόματος του υπουργού Υγείας της Βουλγαρίας Πέταρ Μόσκοφ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσκοφ, το σύστημα Δημόσιας Υγείας της Βουλγαρίας πέρασε με επιτυχία ένα είδος "stress test" από το απόγευμα της Πέμπτης ως σήμερα τα ξημερώματα, οπότε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον "ύποπτο" φορέα (Βούλγαρο πολίτη) έδειξαν κατηγορηματικά ότι η περίπτωσή του δεν σχετίζεται με την επιδημία του ιού έμπολα.

Ο "ύποπτος" ασθενής εισήχθη, χθες το απόγευμα, σε νοσοκομείο της Σόφιας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο εξειδικευμένο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, ύστερα από τη δήλωσή του στους γιατρούς ότι επέστρεψε πρόσφατα από τη Σιέρα Λεόνε.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση του Επιτελείου Κρίσεως του υπουργείου Υγείας και άλλων αρμοδίων φορέων, με συνέπεια να τεθούν υπό προσωρινή απομόνωση όσοι πολίτες είχαν επαφή με τον ύποπτο φορέα του έμπολα.

Στη σημερινή, έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Βούλγαρος υπουργός τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι οι εξελίξεις απέδειξαν την ετοιμότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τον έμπολα, σε περίπτωση της "πολύ απίθανης", όπως χαρακτηριστικά είπε, περίπτωσης να εμφανιστεί η επιδημία στη Βουλγαρία.

Παρ' όλα αυτά, οι αρχές, σημείωσε ο κ. Μόσκοφ, θα συνεχίσουν να ενισχύουν το σύστημα έγκυρης προειδοποίησης και αντίδρασης.