Για περίπου πέντε ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες επιβάτες σε δύο τρένα της Eurostar τη νύχτα στη Γαλλία, ύστερα από ζημιά που υπέστη το εναέριο τροφοδοτικό καλώδιο.

Εξαγριωμένοι επιβάτες ανήρτησαν στο Twitter ότι εγκλωβίστηκαν μέσα στα τρένα 10 χιλιόμετρα από την Λιλ σε απόλυτο σκοτάδι, όταν αυτά ξαφνικά ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας της βλάβης λίγο μετά τις 6 μμ χθες Πέμπτη.

Η βλάβη ακινητοποίησε δύο υπερταχείες αμαξοστοιχίες, μία που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λονδίνο και μία Λονδίνο-Βρυξέλλες, ενώ επηρέασε τα δρομολόγια και άλλων τρένων Eurostar.

"Σταμάτησε στο πουθενά. Χωρίς ρεύμα. Χωρίς εξήγηση. Ο χειριστής του τρένου έκανε επείγουσα έκκληση για γιατρό. Βγάλτε με από εδώ μέσα", έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες, ο Φαμπιάν Νταρίζ.

"Εγκλωβισμένη μέσα σε τρένο Eurostar στην Λιλ για δύο ώρες λόγω διακοπής ρεύματος!!! Φοβάμαι ότι η νύχτα θα είναι μεγάλη!!", έγραψε μία άλλη επιβάτις, η Άνι Γκρουμ.

Η εταιρεία έστειλε συμβατικά τρένα, με κινητήρες ντίζελ, για να μεταφέρουν τους επιβάτες στην Λιλ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: "Δυστυχώς ένα χαλασμένο εναέριο καλώδιο τροφοδοσίας είχε ως αποτέλεσμα δύο τρένα Eurostar να ακινητοποιηθούν έξω από την Λιλ και φροντίζουμε ώστε να παραλάβουμε τους επιβάτες με τρένο ντίζελ".

Ο ίδιος είπε ότι οι πόρτες του τρένου μπορούσαν να ανοίξουν, αλλά δεν επέτρεψαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν για λόγους ασφαλείας μέχρι να έρθει το τρένο που θα τους μετέφερε.