Την απαγόρευση όλων των αποσκευών με πλαστικά ροδάκια αναμένεται να απαγορεύσει ο δήμος της Βενετίας, προκειμένου να μειώσει τον θόρυβο στα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης και τα νησιά θα επιτρέπονται μόνο οι αποσκευές με ροδάκια από καουτσούκ ή φουσκωμένα με αέρα ή υγρό.

Η Πόλη των Δόγηδων είναι «το μεγαλύτερο τουριστικό μνημείο στον κόσμο σήμερα που δέχεται επίθεση από τουλάχιστον 27 εκατομμύρια τουρίστες», επισημαίνει ο δήμος. 

Το μέτρο θα επιτρέψει την προστασία των ιστορικών λιθόστρωτων που καταστρέφονται από τη συνεχή παρέλαση των μικροσκοπικών πλαστικών τροχών.

Ο δήμος διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη η επίλυση του προβλήματος, χάρη σε «προσαρμογείς που οι εταιρίες θα προτείνουν και πιθανόν θα μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμοι για όλα τα ιστορικά κέντρα».

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 και 500 ευρώ. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη, με μια εξαίρεση όμως που θα προβλέπεται για τους Βενετούς.