Εντείνονται οι διεργασίες στη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας της 24ης Νοεμβρίου.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συμφώνησαν ότι χρειάζονται «επιπλέον προσπάθειες» για να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι υπουργοί «δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας συνάντησης όλων των πλευρών που συμμετέχουν στις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αν υπάρξει προοπτική για πρόοδο», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ ιρανική πηγή επεσήμανε ότι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δεν θα μεταβεί στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, υπονοώντας ότι δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στις διαπραγματεύσεις με την Ομάδα 5+1.

Οι συζητήσεις για τις «ιδέες» που παρουσιάστηκαν από την ιρανική πλευρά «δεν έχουν φτάσει σε σημείο τέτοιο ώστε ο Ζαρίφ να μπορεί να τις παρουσιάσει στην Τεχεράνη. Κατά συνέπεια, δεν θα πάει στην Τεχεράνη», πρόσθεσε η πηγή αυτή.