Διέψευσε τις φήμες ότι οι αρχές της πόλης σκοπεύουν να απαγορεύσουν τις βαλίτσες με πλαστικές ρόδες στα σοκάκια της Βενετίας, ο «ειδικός επίτροπος», που εκτελεί χρέη δημάρχου.

«Θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι ο δήμος της Βενετίας σκέφτηκε ποτέ να απαγορεύσει τις βαλίτσες με ροδάκια στο ιστορικό κέντρο», διαβεβαίωσε ο Βιτόριο Τζαπαλόρτο σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο έγγραφο του δήμου ανέφερε ότι θα επιτρέπεται «η μεταφορά υλικών, προϊόντων ή προσώπων» στο ιστορικό κέντρο και στα νησιά μόνο με μέσα που διαθέτουν ρόδες από καουτσούκ ή είναι φουσκωμένες με αέρα ή υγρό.

Η Πόλη των Δόγηδων είναι «το μεγαλύτερο τουριστικό μνημείο στον κόσμο σήμερα που δέχεται επίθεση από τουλάχιστον 27 εκατομμύρια τουρίστες», επεσήμανε ο δήμος, ενώ ο Τύπος έκανε λόγο για πρόστιμα από 100 ως 500 ευρώ.

Όμως σύμφωνα με τον Τζαπαλόρτο, το μέτρο αυτό αφορά μόνο τα καροτσάκια των εμπόρων που προμηθεύουν νωρίς το πρωί τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στους πεζοδρόμους.

«Σε ό,τι αφορά τις βαλίτσες με ροδάκια, είναι βέβαιο ότι οι σκληρές ρόδες προκαλούν ζημιές στα πλακόστρωτα των μικρών δρόμων και κυρίως στις γέφυρες, κυρίως εξαιτίας των χτυπημάτων που προκαλούνται από την άνοδο και την κάθοδο σε αυτές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο δήμος θα απαγορεύσει τη χρήση τους», υπογράμμισε ο Τζαπαλόρτο.

Παρόλα αυτά εξέφρασε την επιθυμία ο σάλος που προκάλεσε η πληροφορία αυτή στον Τύπο να ωθήσει τις εταιρείες να βρουν μια λύση «προσαρμοσμένη στα προβλήματα της Βενετίας και των άλλων παλαιών πόλεων».