Στους 13 ανήλθαν οι νεκροί από τη σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει την περιοχή του Μπάφαλο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Δύο ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους ενώ απομακρύνονταν από μία κατοικία η στέγη της οποίας ήταν έτοιμη να καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού και ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κομητείας του Ίρι, Μαρκ Πόλονκαρζ.

Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1,80 μέτρο στην περιοχή από την Τρίτη, μια ποσότητα μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη που γενικά πέφτει σε διάστημα 1 έτους. Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μπάφαλο, τον Μπάιρον Μπράουν, έχουν ήδη καθαριστεί σχεδόν 30.000 τόνοι χιονιού, δηλαδή η ποσότητα που μπορούν να μεταφέρουν 1.500 φορτηγά.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μικρή ύφεση των φαινομένων, η κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους παρέμενε απαγορευμένη και οι αρχές προειδοποιούν για τους κινδύνους που υπάρχουν, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να σεβαστούν τις απαγορεύσεις να κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο προκειμένου να βοηθήσουν στο να ανοίξουν οι δρόμοι.
Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει αύριο και την Κυριακή και η θερμοκρασία να ανέλθει από τους -2 βαθμούς Κελσίου σήμερα στους 11 βαθμούς Κελσίου αύριο και 15,5 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, εντείνοντας τους φόβους για πρόκληση πλημμυρών που θα προκληθούν όταν θα λιώσουν οι όγκοι χιονιού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χιονοθύελλας, ορισμένοι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για 2 ημέρες.

TAGS