Νέους ισχυρισμούς περί εισόδου ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά εδάφη διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένους αριθμούς, όμως θέλω να πω ότι έχουμε παρατηρήσει μία στρατιωτική ενίσχυση. Έχουμε δει μια μετακίνηση δυνάμεων, εξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων (να εισέρχονται) στην Ουκρανία» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα, στον πύργο ελέγχου του Καρμέλαβα, κοντά στο Κάουνας, την περιοδεία του στις χώρες της Βαλτικής.

«Έχουμε επίσης παρατηρήσει μετακινήσεις δυνάμεων προς τη γραμμή από την οποία υποτίθεται ότι ξεκινά η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός» που τέθηκε σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου, προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, και συνέχισε: 

«Επιπλέον έχουμε δει μετακινήσεις δυνάμεων προς τα δυτικά στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, καθώς το γεγονός αυτό υπονομεύει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ, αυτό πυροδοτεί τις συγκρούσεις και συμβάλλει σε νέες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός».