Έντεκα μήνες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφικών στιγμιότυπων που αποκάλυπταν τη σχέση μεταξύ του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της ηθοποιού Ζουλί Γκαγέ, ένα περιοδικό δημοσίευσε σήμερα νέες φωτογραφίες, αυτήν την φορά μέσα στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Τα στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Voici, είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν παράνομα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Ολάντ. 

Σε ερώτημα που τέθηκε για την ασφάλεια, εκπρόσωπος του Ελιζέ αρνήθηκε να σχολιάσει. Σύμφωνα με μία πηγή, η γαλλική προεδρία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση για τη δημοσίευση των τριών φωτογραφιών εναντίον του περιοδικού, που ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν «στα μέσα Οκτωβρίου», και σε αυτές απεικονίζονται ο 60χρονος πρόεδρος και η ηθοποιός, 42 ετών, να κάθονται σε ένα τραπέζι «στην ταράτσα των προεδρικών διαμερισμάτων».

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν εμφανώς μεγεθυνθεί, γεγονός που μειώνει την ποιότητα της εικόνας. Η ηθοποιός κάθεται με την πλάτη στον φακό ή εμφανίζεται σχεδόν προφίλ προς τον φακό και απέναντι στον Φρανσουά Ολάντ που φοράει κοστούμι.

Ο ιδρυτής της Μονάδας Ασφαλείας της προεδρίας της Δημοκρατίας (GSPR), Κριστιάν Προυτό, εξέφρασε την εκτίμηση στην εφημερίδα Le Figaro ότι υπάρχει «ένα αδιανόητο κενό στο σύστημα προστασίας» του προέδρου.

«Έπειτα από το συναγερμό με τις φωτογραφίες των παπαράτσι (τον Ιανουάριο) όπου ο Φρανσουά Ολάντ αιφνιδιάστηκε από τον φωτογράφο ενώ οδηγούσε το σκούτερ του χωρίς ο επικεφαλής της μονάδας προστασίας του να έχει ενημερωθεί, οι υπεύθυνοι για την προστασία του προέδρου πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά πραγματικών ερωτημάτων καθώς εκείνος που τράβηξε τις φωτογραφίες θα μπορούσε επίσης να κρατά ένα όπλο» εκτίμησε ο Κριστιάν Προυτό.