Διήμερη επίσκεψη στη Σλοβενία πραγματοποιεί από αύριο ο γερμανός πρέοδρος, Γιοάχιμ Γκάουκ, κατά την οποία αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η στενή διμερής συνεργασία στην πολιτική και την οικονομία.

Η πρώτη επίσκεψη προέδρου της Γερμανίας στη Σλοβενία τα τελευταία 12 χρόνια είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξεταστούν οι δυνατότητες επέκτασης των ήδη ισχυρών δεσμών στην οικονομία, την επιστήμη και την έρευνα, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείο του Σλοβένου προέδρου, Μπορούτ Παχόρ.

Ενώ η Γερμανία κατατάσσεται ήδη ως ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Σλοβενίας και είναι βασικός επενδυτής στη Σλοβενία, υπάρχει ευρύ ενδιαφέρον και στις δύο χώρες για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών.

Η πρόθεση αυτή αντανακλάται και στο γεγονός ότι ο κ. Γκάουκ θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στη Λιουμπλιάνα από ισχυρή επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Σλοβενία, ο γερμανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον οικοδεσπότη του, Μπορούτ Παχόρ, τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ και τον πρόεδρο της Σλοβενικής Βουλής, Μίλαν Μπργκλεζ, με επίκεντρο τις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης και επανεκκίνησης της οικονομίας.