Τον κώδωνα του κινδύνου για τρομοκρατικές απειλές έκρουσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από το 2005 έως τώρα. «Όταν οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας μας λένε ότι η απειλή που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι πιο επικίνδυνη από ότι σε οποιαδήποτε στιγμή πριν ή μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη» ανέφερε σε ομιλία της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

Η Μέι πρόσθεσε ότι έχουν αποτραπεί περίπου 40 τρομοκρατικές ενέργειες από το 2005, όταν τέσσερις νεαροί Βρετανοί πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Λονδίνο, σκοτώνοντας 52 ανθρώπους.

Μεταξύ των τρομοκρατικών ενεργειών που απετράπησαν ήταν επιθέσεις ενόπλων, όπως αυτή στο Μουμπάι της Ινδίας, μια συνωμοσία με στόχο την ανατίναξη του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, η κατάρριψη αεροσκαφών αλλά κι ένα σχέδιο για τη δολοφονία ενός Βρετανού πρέσβη και Βρετανών στρατιωτικών, όπως είπε η Μέι. «Σχεδόν όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν αποτραπεί. Αλλά... οι τρομοκράτες χρειάζεται να φανούν τυχεροί μόνο μία φορά» ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί πως οι Βρετανοί πολίτες που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές απειλές.