Για διασύνδεση με τζιχαντιστές συνελήφθησαν 73 Σαουδάραβες και 4 αλλοεθνείς στη Σαουδική Αραβία

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρχές ανακάλυψαν έναν «εγκληματικό πυρήνα», που εικάζεται πως έφερε εις πέρας την επίθεση της 3ης Νοεμβρίου κατά σιιτών μουσουλμάνων. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένοπλοι σκότωσαν 7 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και παιδιά.

«Λίγες ώρες μετά το περιστατικό οι αρχές ήταν σε θέση να συλλέξουν βασικές πληροφορίες που οδήγησαν στην εγκληματική ομάδα η οποία διέπραξε αυτό το κτηνώδες έγκλημα και συνελήφθησαν ορισμένοι ύποπτοι…ο αρχηγός των οποίων συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μαχητές του ΙΚ κατηγορούνται για θηριωδίες εναντίον σιιτών και μη-μουσουλμάνων.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέσχεσαν, κατά τις επιδρομές, έγγραφα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό βάσει των οποίων «αποκαλύφθηκε η επαφή μεταξύ της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Κράτους εκτός του βασιλείου».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν προέρχονταν από τη Συρία, την Τουρκία και την Ιορδανία, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι από τους Σαουδάραβες που βρίσκονται υπό κράτηση είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης για τους φερόμενους δεσμούς τους με το δίκτυο της αλ-Κάιντα.

Το τζιχαντιστικό κίνημα απείλησε με αντίποινα.