Οι "αλαζονικές" δυνάμεις δεν κατάφεραν να γονατίσουν το Ιράν, αναφέρει μήνυμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Twitter, σε λογαριασμό ο οποίος συνδέεται με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

"Ως προς το θέμα των πυρηνικών, οι αλαζόνες έκαναν τα πάντα για να γονατίσουν το Ιράν, αλλά δεν τα κατάφεραν, ούτε θα τα καταφέρουν", αναφέρει το μήνυμα.

Σε δεύτερο μήνυμα στο Twitter, ο Χαμενεΐ κατά τα φαινόμενα κατηγορεί τη Δύση για ανάμιξη στην αναταραχή στη Μέση Ανατολή λέγοντας ότι ισλαμιστές μαχητές μετέτρεψαν τις εξεγέρσεις της αραβικής άνοιξης σε μουσουλμανικό εμφύλιο πόλεμο "σύμφωνα με τους στόχους των αλαζόνων".

Το μήνυμα αναφέρεται στους μαχητές "τακφίρι" — σουνίτες που αποκαλούν τους πιστούς άλλων δογμάτων του Ισλάμ άπιστους και συνεπώς, νόμιμους στόχους του ιερού πολέμου.

Ένα τρίτο μήνυμα από τον ίδιο λογαριασμό αναφέρει:

"Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός κατά του ISIS (των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους) είναι ένα κραυγαλέο ψέμα. Μέσω του ISIS, οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος μεταξύ των μουσουλμάνων".