Στην Κομισιόν κατά της ΠΓΔΜ προσέφυγε το Κόσοβο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η διαδικασία, αφορά τις αεροπορικές συγκοινωνίες με την Πρίστινα να ζητεί από τα Σκόπια να σταματήσουν την πρακτική επιδότησης αεροπορικών πτήσεων.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κοσόβου, η ενέργεια αυτή της ΠΓΔΜ έρχεται σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, εδώ και δύο χρόνια, επιδοτεί την ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air με οχτώ ευρώ ανά επιβάτη για δρομολόγια από τα Σκόπια προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η επιβατική κίνηση από το αεροδρόμιο των Σκοπίων, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αυξηθεί πάνω από 25%. Από την αρχή του τρέχοντος έτους, μέσω του αεροδρομίου αυτού έχουν μετακινηθεί περίπου 1,1, εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αρκετοί επιβάτες από το Κόσοβο επιλέγουν να μετακινηθούν μέσω του αεροδρομίου των Σκοπίων αντί του αεροδρομίου της Πρίστινας, καθώς λόγω της επιδότησης πτήσεων από την πλευρά της ΠΓΔΜ βρίσκουν φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η οδική απόσταση μεταξύ των δύο αεροδρομίων είναι περίπου 100 χλμ.