current views are: 2

25 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:27

Νέα δολοφονία 20χρονου αφροαμερικανού στο Φέργκιουσον

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαλλαγή από το Ανώτατο Δικαστήριο του αστυνομικού που σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικάνο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Δημοσίευση 18:27’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαλλαγή από το Ανώτατο Δικαστήριο του αστυνομικού που σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικάνο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαλλαγή από το Ανώτατο Δικαστήριο του αστυνομικού που σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικάνο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Την ίδια ώρα δολοφονημένος βρέθηκε ακόμη ένας 20χρονος αφροαμερικάνος στο προάστιο. 

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν επιτέθηκαν με σφοδρότητα στη διαδικασία η οποία οδήγησε στην απαλλαγή του αστυνομικού από κάθε νομική ευθύνη για το περιστατικό.

Οι Μπέντζαμιν Κραμπ και Άντονι Γκρέι τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου ότι η διαδικασία ήταν άδικη, καθώς ο εισαγγελέας στην υπόθεση είχε σύγκρουση συμφέροντος με μία ενδεχόμενη δίωξη κατά του αστυνομικού Ντάρεν Γουΐλσον, ενώ κατήγγειλαν ότι ο τελευταίος δεν εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με μάρτυρες του περιστατικού.

Τόνισαν ότι, με βάση τη νομική υφή της υπόθεσης, θα έπρεπε να είχε οριστεί ειδικός εισαγγελέας.

Πάντως οι δικηγόροι της οικογένειας δήλωσαν ότι καταδικάζουν τις βίαιες διαδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο πατέρας του θύματος, ο Μάικλ Μπράουν ο γηραιότερος, αν και σκόπευε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου, τελικά δεν το έκανε.

Έπειτα από τρεις μήνες διαβουλεύσεων το σώμα των ενόρκων της κομητείας του Σεντ Λούις ανακοίνωσε χθες Δευτέρα βράδυ ότι αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ουίλσον, ο οποίος σκότωσε τον Αύγουστο τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν.

Οι αντιδράσεις δεν φαίνεται να κοπάζουν έπειτα από τα χθεσινά βίαια επεισόδια στο προάστιο του Σεντ Λούις, όπου συνελήφθησαν 61 άτομα. Οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων κυμαίνονται από παράνομη συγκέντρωση μέχρι εμπρησμό και διάρρηξη. Στη διάρκεια της νύκτας, οργισμένα πλήθη πυρπόλησαν κτίρια και αυτοκίνητα και λεηλάτησαν επιχειρήσεις, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης.

Στο μεταξύ, νέα δολοφονία αφροαμερικάνου σημειώθηκε στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για νέα επεισόδια.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ μόλις 1,5 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο, βρέθηκε το πτώμα ενός 20χρονου μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Η σορός του άτυχου άνδρα έφερε τραύματα από σφαίρες. 

Την ίδια ώρα επικρήσεις δέχεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε τα πλήθη των διαδηλωτών για ηρεμία και προς τις δυνάμεις ασφαλείας για αυτοσυγκράτηση.

«Είμαστε μία χώρα που βασίζεται στον σεβασμό του νόμου. Ενώνομαι με τους γονείς του Μάικλ Μπράουν για να απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι αμφισβητούν την απόφαση αυτή να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο. Απευθύνω έκκληση επίσης προς τις δυνάμεις της τάξης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», είπε ο αμερικανός πρόεδρος. 

Ωστόσο ο Ομπάμα δέχεται σφοδρή κριτική από αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία τον καλούν να επισκεφτεί προσωπικά το προάστιο του Σεντ Λούις, ώστε να παρέμβει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 


σχετικα αρθρα