Αντιδράσεις προκαλεί το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αλκοολικός και εθισμένος στο ουίσκι, ενώ η συμπεριφορά του πολλές φορές έχει σταθεί εμπόδιο για την επίλυση του Κυπριακού.

Μάλιστα, ο αρθρογράφος συνδέει την επέμβαση που πρόκειται να κάνει ο κύπριος πρόεδρος στη Νέα Υόρκη με το πρόβλημα αλκοολισμού του. Όπως αναφέρει το πότε θα κάνει την επέμβαση εξαρτάται από το πότε θα «καθαρίσει» ο οργανισμός του από το αλκοόλ και το πότε θα βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση, η οποία είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη.

Ο αρθρογράφος Γιουσούφ Κανλί σημειώνει ότι πολλοί αναγνώστες, ανάμεσα στους οποίους και Ελληνοκύπριοι, στέλνουν e-mails, στα οποία παραπονιούνται ότι το να επικαλείται το «πρόβλημα αλκοολισμού» του Αναστασιάδη αποτελεί χτύπημα «κάτω από την ζώνη».

Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο «εθισμός» του Νίκου Αναστασιάδη εν είναι προσωπική του υπόθεση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει την πορεία του Κυπριακού.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος προς επιβεβαιώση των ισχυρισμών του παραθέτει ορισμένα περιστατικά, τα οποία εμφανίζουν τον κύπριο πρόεδρο οξύθυμο και ανεξέλεγκτο, «όταν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην αγαπημένη του μάρκα ουίσκι».

Όπως αναφέρει, τώρα αντιλαμβάνεται γιατί η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο, Λίζα Μπάτερχεϊμ, έδωσε κατά την διάρκεια συνάντησης ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Έρογλου διάλειμμα περίπου μισής ώρας...προσφέροντας ουίσκι στους συμμετέχοντες...

Σύμφωνα με τον Γιουσούφ Κανλί, ο Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει από το μεσημέρι και αναρωτιέται: «Γιατί, άραγε, τον Ιούλιο ωρυόταν κατά της ε/κ διαπραγματευτικής ομάδας και αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και πετώντας παντού καρέκλες;». 

«Το πρόβλημα, λοιπόν, ήταν εντελώς διαφορετικής φύσης και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό του. Κάτι που δεν μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού», καταλήγει.