Προϋπολογισμό ρεκόρ για το 2015 παρουσίασε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καθώς αναμένεται μία χρονιά όπου οι συγκρούσεις στον πλανήτη αναμένεται να ενταθούν. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Πίτερ Μάουρερ απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τους δωρητές ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό του 1,26 δισεκατομμυρίου ευρώ που θα δοθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους, η ζωή των οποίων ανατράπηκε εξαιτίας ένοπλων συρράξεων ή άλλων καταστάσεων βίας.

Το ποσό αυτό, το μεγαλύτερο που έχει ζητήσει ποτέ η ΔΕΕΣ, είναι αυξημένο κατά 25% σε σχέση με την αρχική έκκληση για τον προϋπολογισμό του 2014. 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν επείγουσες εκκλήσεις για την κάλυψη αναγκών, για τις οποίες υπήρξε ανταπόκριση και τέλος ο προϋπολογισμός του 2014 αναμένεται να είναι ισοσκελισμένος, σύμφωνα με τον Μάουρερ.

Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η ΔΕΕΣ παρουσιάζει προϋπολογισμό με μεγάλη αύξηση, απηχώντας την επιδείνωση των συγκρούσεων και των βίαιων επεισοδίων στον κόσμο.

Στη Συρία συνεχίζει να γίνεται η μεγαλύτερη επιχείρηση της ΔΕΕΣ το 2015 όσον αφορά τις δαπάνες με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 133 εκατομμύρια ευρώ. Η δεύτερη γίνεται στο Νότιο Σουδάν και ακολουθούν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Σομαλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Μάλι και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ουκρανία.