Ένα απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε δανέζικη εφημερίδα σήμερα. Ειδικότερα, κατεβλήθησαν επιδόματα ανεργίας σε 28 άτομα που πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό τη χώρα.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας ανέφερε στην εφημερίδα BT ότι από τους 28 δικαιούχους, οι 15 έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν τα χρήματα, οι 8 περιπτώσεις τελούν υπό διερεύνηση και οι 5 εξ αυτών απαλλάχθηκαν ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

«Είναι απίστευτα σημαντικό να μην είμαστε αφελείς» δήλωσε στην εφημερίδα η υπουργός Δικαιοσύνης Μέτε Φρέντρικσεν, ερωτηθείσα για τα στοιχεία αυτά, που προήλθαν από τη διασταύρωση των αρχείων πολλών διοικητικών υπηρεσιών.

Η Δανία είναι μία από τις πλέον γενναιόδωρες χώρες σε ό,τι αφορά την καταβολή επιδομάτων ανεργίας, το οποίο ενδέχεται να φθάσει και τις 801 κορόνες (108 ευρώ) την ημέρα για μια περίοδο 2 ετών.

Μεταξύ των χωρών της Δύσης που αριθμούν τους μεγαλύτερους αριθμούς τζιχαντιστών, η Δανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από το Βέλγιο.