Νέο σοκ στο Μεξικό. Στην ίδια περιοχή όπου απήχθησαν οι φοιτητές εντοπίστηκαν έντεκα ακρωτηριασμένα πτώματα, πολλά από τα οποία ήταν αποκεφαλισμένα.

Μερικά από τα απογυμνωμένα πτώματα είχαν απανθρακωθεί όπως φαίνεται σε διάφορες φωτογραφίες που δημοσίευσαν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο προωθεί συνταγματικές αλλαγές για την απλοποίηση της χαοτικής δομής της μεξικανικής αστυνομίας.

Ο Πένια Νιέτο θα προτείνει στο Κογκρέσο μια σειρά μεταρρυθμίσεων: να διαλυθούν όλες οι δημοτικές αστυνομίες, καθώς θεωρείται ότι σε αυτές έχει παρεισφρήσει το οργανωμένο έγκλημα, και να αντικατασταθούν από αστυνομικές διευθύνσεις σε πολιτειακό επίπεδο και στις 32 πολιτείες της χώρας.

Το νέο μοντέλο θα σημάνει τη μετάβαση από «1.800 και πλέον αδύναμες δημοτικές αστυνομίες, που είναι εύκολο να διαφθείρονται από τους κακοποιούς, σε 32 ισχυρές διευθύνσεις ασφαλείας», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας ότι θα στείλει στη βουλή ένα πακέτο νόμων και θα ζητήσει την αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος την ερχόμενη Δευτέρα.