Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Έφτασε η «Μαύρη Παρασκευή» σε ΗΠΑ και Βρετανία με χιλιάδες καταναλωτές να στήνονται για ώρες έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να προλάβουν τις δελεαστικές εκπτώσεις.

Πρόκειται για την ημέρα, η οποία εγκαινιάζει την εορταστική περίοδο, με τις εκπτώσεις σε όλα τα είδη να ανέρχονται σε 50% - 70%.

Η μεγάλη ημέρα λοιπόν έφτασε και οι καταναλωτές σε ΗΠΑ και Βρετανία έκαναν έφοδο στα καταστήματα, για να ψωνίσουν από ρούχα, συσκευές και αξεσουάρ μέχρι τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ!

Σε πολλές περιπτώσεις δεν έλειψε ακόμη και το... ξύλο μεταξύ των καταναλωτών!

Την ίδια ώρα, μεγάλες εκπτώσεις έχουν και τα διαδικτυακά καταστήματα, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για ενδεχόμενες επιθέσεις χάκερ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι καταναλωτές κατά τη φετινή «Μαύρη Παρασκευή» αναμένεται να ξοδέψουν πάνω από 2 δισ. δολάρια, είτε στα καταστήματα είτε στο διαδίκτυο. Μέσω του διαδικτύου αναμένεται να γίνουν περίπου 8,5 εκατ. παραγγελίες.

Ο θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής» άρχισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο εξαπλώθηκε και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Υπάρχουν, μάλιστα, επαγγελματίες που αναλαμβάνουν να κρατήσουν θέση στην ουρά, για τους καταναλωτές που δε θέλουν να ξενυχτήσουν έξω από τα καταστήματα, με αμοιβή 20 δολαρίων την ώρα!