Η Συρία χαρακτήρισε «κατασκευασμένες» τις αμερικανικές κατηγορίες ότι οι αεροπορικές της δυνάμεις στόχευσαν αμάχους κατά την επιδρομή στη Ράκα.

Η Δαμασκός πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον καλά θα κάνει να επικρίνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν σκοτώσει αμερικανούς πολίτες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την Τετάρτη «αποτροπιασμό» για την επιδρομή της συριακής αεροπορίας στην επαρχία της Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, κατά την οποία «σκοτώθηκαν δεκάδες πολίτες και καταστράφηκαν κατοικημένες περιοχές».

Ο υπουργός Ενημέρωσης του συριακού καθεστώτος Ομραν αλ-Ζούμπι δήλωσε ότι «ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν βάζει στον στόχο πολίτες και δεν θα το κάνει», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA,  προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον αντλεί τις πληροφορίες της από τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα πλήγματα των αεροπορικών δυνάμεων της Δαμασκού την Τρίτη στην επαρχία Ράκα προκάλεσαν τον θάνατο 95 αμάχων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα έπρεπε να δείξει σεβασμό για τις ψυχές των Αμερικανών, θυμάτων στα χέρια των τρομοκρατών του Daesh (Ισλαμικό Κράτος) και να μην εκτοξεύει κατασκευασμένες κατηγορίες κατά του συριακού κράτους το οποίο αντιμετωπίζει την τρομοκρατία εδώ και χρόνια, δήλωσε ο υπoυργός προσθέτοντας ότι «η Συρία είναι περισσότερο προσηλωμένη στον λαό της από τις χώρες που στέλνουν χρήματα και όπλα στους "τρομοκράτες" και τους εκπαιδεύουν».

Και τόνισε: «Καθένας πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο: ή είναι με την τρομοκρατία, το Daesh, το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλους ή εναντιώνεται στην τρομοκρατία».