Η εξαφάνιση μίας οικογένειας στην Γαλλία από τις αρχές Απριλίου, πήρε τροπή μυστηριώδους ανθρωποκτονίας, μετά την ανεύρεση πέντε πτωμάτων στον κήπο του σπιτιού όπου διέμενε η εξαμελής οικογένεια στη Νάντη.

Συνολικά έχουν βρεθεί πέντε πτώματα: της μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της, ηλικίας από 13 έως 21 ετών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ξαβιέ Ρονσέν, όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Ο πατέρας της οικογένειας, Ξαβιέ Ντιπόν ντε Λιγκονέ, που ήταν εμπορικός αντιπρόσωπος αλλά τον τελευταίο καιρό δήλωνε "κατάσκοπος", έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία. Ένας γείτονας της οικογένειας είπε ότι τον είδε για τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες να βάζει "μεγάλου σάκους στο αυτοκίνητό του".

Τα πέντε θύματα βρέθηκαν θαμένα στον ίδιο τάφο. Οι ιατροδικαστές θα τα εξετάσουν αύριο προκειμένου να αποφανθούν για τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος βίας στο σπίτι. Αντιθέτως, όλα έδειχναν ότι η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα.

Στο γραμματοκιβώτιο υπήρχε μια κάρτα με τη φράση: "Οι επιστολές να επιστραφούν στους αποστολείς. Σας ευχαριστούμε". Μέσα στο σπίτι όλες οι ντουλάπες ήταν άδειες.

Πριν από 15 ημέρες, το ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσαν τα δύο μικρότερα παιδιά έλαβε μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι για επαγγελματικούς λόγους όλη η οικογένεια θα συνόδευε τον πατέρα στην Αυστραλία.

Ο αποστολές είχε εσωκλείσει και μια επιταγή με την οποία εξοφλούσε τα δίδακτρα για το υπόλοιπο του σχολικού έτους. Ο διευθυντής του σχολείου, Ολιβιέ Μπουισού, είπε πάντως ότι τα παιδιά απουσίαζαν ήδη 4-5 ημέρες προτού λάβει την επιστολή.

Προτού εξαφανιστεί, η οικογένεια άφησε "παράλογα και αντικρουόμενα" μηνύματα σε κάποιους συγγενείς ο πατέρας εξήγησε ότι είναι "μυστικός πράκτορας" και αναγκαζόταν να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Κοντά στο σπίτι παραμένει σταθμευμένο ένα μαύρο αυτοκίνητο που, σύμφωνα με τους γείτονες, ανήκε στη μητέρα. Στη σκόνη που έχει μαζευτεί στο καπό κάποιος έγραψε με το δάχτυλο: "Δεν είχες το δικαίωμα. Μας λείπεις. ΠΚ".