Σειρά ναυτικών γυμνασίων θα πραγματοποιήσει ομάδα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, που έφτασε σήμερα στη Μάγχη, ανακοίνωσε ο ρωσικός Βόρειος Στόλος και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, όμως νατοϊκές πηγές διέψευσαν την πληροφορία πως τα πλοία αυτά κάνουν ασκήσεις.

«Μια ομάδα πλοίων του Βόρειου Στόλου υπό το εξειδικευμένο πλοίο ανθυποβρυχιακού πολέμου Σεβερομόρσκ έπλευσε στο πιο στενό τμήμα της Μάγχης που είναι στενότερο, στο Πα ντε Καλέ, και έχει εισέλθει στον κόλπο όπου εκβάλλει ο Σηκουάνας», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, η ομάδα των πλοίων, υπό το αντιτορπιλικό Σεβερομόρσκ, αναχώρησε την 20ή Νοεμβρίου από το λιμάνι βάσης του κοντά στο Μουρμάνσκ, στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το RIA Novosti, τα πλοία αυτά πέρασαν τα Στενά του Ντόβερ και βρίσκονται σε διεθνή ύδατα, στον Κόλπο του Σηκουάνα, όπου περιμένουν να περάσει η κακοκαιρία. «Ενόσω (τα πλοία) είναι αγκυροβολημένα, τα πληρώματα εκτελούν μια σειρά ασκήσεων για την αντιμετώπιση υποβρυχίων και εκπαιδεύονται επίσης σε τεχνικές επιβίωσης σε περίπτωση που το σκάφος βάλει νερά ή εκδηλωθεί φωτιά».«Δεν κάνουν ασκήσεις. Απλώς περιμένουν σε μια περιοχή όπου μπορεί να βρίσκονται πολλές φορές κάθε χρόνο», ανέφερε η υπηρεσία ενημέρωσης του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Καναδός αντισυνταγματάρχης Τζέι Τζάνζεν, στρατιωτικός εκπρόσωπος του NATO, επίσης δήλωσε ότι το Σύμφωνο είναι ενήμερο για τη θέση των ρωσικών πολεμικών.

«Οι πληροφορίες μας καταδεικνύουν ότι τα πλοία διέρχονται από την περιοχή και καθυστέρησαν λόγω των καιρικών συνθηκών. Δεν κάνουν γυμνάσια στο Κανάλι, όπως ορισμένοι τίτλοι ρωσικών μέσων ενημέρωσης θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε», ανέφερε ο Τζάνζεν.

TAGS