current views are: 1

28 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:02

ΠΟΥ: Αποχή από το σεξ για τους άνδρες που ανάρρωσαν από Έμπολα

Συστάσεις στους άνδρες που ανάρρωσαν από τον ιό Έμπολα δίνει ο ΠΟΥ.

Δημοσίευση 19:02’
αρθρο-newpost

Συστάσεις στους άνδρες που ανάρρωσαν από τον ιό Έμπολα δίνει ο ΠΟΥ.

Συστάσεις στους άνδρες που ανάρρωσαν από τον ιό Έμπολα δίνει ο ΠΟΥ.

Ειδικότερα, ο οργανισμός αναφέρει πως θα πρέπει να αποφεύγουν να έχουν σεξουαλικές επαφές για τρεις μήνες, προκειμένου να αποφύγουν να μεταδώσουν τον ιό μέσω του σπέρματός τους.

Αν και οι έρευνες για το θέμα δεν είναι ακόμη αρκετές, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους άνδρες που προβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό να απέχουν από κάθε σεξουαλική επαφή για 12 εβδομάδες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, ή να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1995 σε έναν ασθενή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ίχνη του ιού Έμπολα εμφανίστηκαν στο σπέρμα του «82 ημέρες μετά την έναρξη της μόλυνσης». Άλλες δύο εκθέσεις, από το 2000 και το 1977, αναφέρουν ότι ο ιός εμφανίστηκε στο σπέρμα ανδρών 40 ημέρες και 61 ημέρες, αντίστοιχα, μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι δεν εξάγει συγκεκριμένα συμπεράσματα από τις εκθέσεις αυτές για το αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος, όμως προτιμά να προειδοποιήσει τον ενδιαφερόμενο πληθυσμό.


σχετικα αρθρα