current views are: 2

29 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:11

«Δεν έκανα τίποτα κακό», δηλώνει ο Χόσνι Μουμπάρακ

“Δεν έκανα τίποτε κακό”, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Δημοσίευση 15:11’
αρθρο-newpost

“Δεν έκανα τίποτε κακό”, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

“Δεν έκανα τίποτε κακό”, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή τηλεόραση λίγο μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011.

Δικαστήριο του Καΐρου απέσυρε την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους που είχε απαγγελθεί σε βάρος του Μουμπάρακ για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του. Επίσης το δικαστήριο απάλλαξε τον Μουμπάρακ από κατηγορίες για διαφθορά σε ξεχωριστή υπόθεση.

Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.

Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του δωματίου του, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και φορώντας γυαλιά ηλίου προκειμένου να χαιρετίσει υποστηρικτές του που πήγαν εκεί για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Το μίσος πριν από τέσσερα χρόνια για το καθεστώς Μουμπάρακ έχει σε μεγάλο βαθμό αμβλυνθεί στην κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης από τότε που ο πρώην αρχηγός του στρατού και νυν αρχηγός του κράτους Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.


σχετικα αρθρα