Έκκληση στα συνδικάτα εργαζομένων να αποδεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης για περικοπές στους μισθούς στο δημόσιο τομέα τον επόμενο χρόνο έκανε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υιοθετήσει παρεμβατικό νόμο, ενώ δεσμεύθηκε ότι οι μειώσεις μισθών θα είναι οι τελευταίες που αποφασίζει η κυβέρνησή του.

“Θα είναι οι τελευταίες περικοπές και οι μισθοί μπορεί να αυξηθούν ήδη από το 2016” τόνισε ο κ. Τσέραρ μετά από σύσκεψη της κυβέρνησης και της ηγεσίας του κυβερνητικού συνασπισμού με θέμα τη συμφωνία με τα συνδικάτα, ενόψει της υιοθέτησης του κρατικού προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο.

Ο Μίρο Τσέραρ είπε ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που θα συναντηθούν σήμερα με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να καταβάλουν μέγιστη προσπάθεια για να υπάρξει συμβιβασμός και ότι σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα υιοθετήσει έκτακτο νόμο.

Τα συνδικάτα έως τώρα δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται το κυβερνητικό “τελεσίγραφο” και έχουν αναγγείλει ότι θα κατέλθουν σε διαμαρτυρίες στις 3 Δεκεμβρίου.