current views are: 1

1 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:23

Βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού ανοικτά των ρωσικών ακτών

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Θάλασσα Μπέρινγκ.

Δημοσίευση 12:23’
αρθρο-newpost

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Θάλασσα Μπέρινγκ.

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη βύθιση νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Θάλασσα Μπέρινγκ , στα ανοικτά των ακτών του αυτόνομου θύλακα Τσουκότκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

“Τη στιγμή που ανέβαζαν τα δίχτυα, ένα κύμα χτύπησε το αλιευτικό”, δήλωσε ο Αρτούρ Ρετς, ο επικεφαλής της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης στο λιμάνι Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι της ρωσικής Άπω Ανατολής, και πρόσθεσε ότι το νοτιοκορεατικό αλιευτικό Oriong-501 βυθίστηκε στις 07:30 ώρα Ελλάδας.

Όπως είπε ο ίδιος, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν από το νερό μέχρι στιγμής οκτώ ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας νεκρός από τη Νότια Κορέα. Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκεται ο Ρώσος.

“Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, στο πλοίο επέβαιναν 62 άνθρωποι. Η τύχη των υπολοίπων αγνοείται”, είπε ο Ρετς.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αλιείας ανακοίνωσε ότι το αλιευτικό πλοίο ηλικίας 36 ετών διαχειριζόταν η εταιρεία Sajo Industries και σε αυτό επέβαιναν 60 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ενός Ρώσου, 11 Νοτιοκορεατών, 13 Φιλιππινέζων και 35 Ινδονήσιων.

Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

 


σχετικα αρθρα