Τελετή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη για την υποδοχή των σορών των δύο δημοσιογράφων, του Βρετανού Τιμ Χεδέρ-ινγκτον και του Ελληνοαμερικανού Κρις Χόνδρος, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη Μισράτα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου τριάντα άνθρωποι -δημοσιογράφοι, διπλωμάτες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και εκπρόσωποι των λίβυων αντικαθεστωτικών- είχαν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο Tibesti της Βεγγάζης κρατώντας ένα κερί, λίγο πριν από την άφιξη του ελληνικού πλοίου που ναύλωσε ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (OIM), το οποίο μετέφερε τις δύο σορούς στην πόλη αυτή.

Δύο κάμερες τοποθετήθηκαν συμβολικά ανάμεσα σε κεριά σε ένα τραπέζι κατά τη λιτή τελετή που έγινε στη μνήμη των δύο δημοσιογράφων.

«Είναι ήρωες. Ήρθαν για να προσφέρουν τη μαρτυρία τους από τη σύγκρουση στον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει τους δημοσιογράφους να πάνε στο μέτωπο», δήλωσε ο Αμπντέλ Χαφίζ Γόκα, αντιπρόεδρος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο είναι το επίσημο όργανο των λίβυων αντικαθεστωτικών και εδρεύει στη Βεγγάζη.

Το θάρρος των δύο δημοσιογράφων χαιρέτισαν κατά την τελετή και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Τιμ Χεδέρινγκτον του αμερικανικού περιοδικού Vanity Fair και ο Κρις Χόνδρος του πρακτορείου Getty σκοτώθηκαν την Τετάρτη από βλήμα όλμου στο κέντρο της Μισράτα, στη δυτική Λιβύη.