Άρχισε σήμερα η απεργία 36 ωρών των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, η δέκατη από την αρχή του έτους, γεγονός που προκάλεσε την ακύρωση χιλίων και πλέον πτήσεων.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης προειδοποίησε ότι 1.350 πτήσεις, δηλαδή σχεδόν οι μισές από τις 2.800 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, θα ακυρωθούν.

Η απεργία ξεκίνησε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης (01:00 της Τετάρτης) και θα επηρεάσει όλες τις πτήσεις, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC).

Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση στα γερμανικά αεροδρόμια είναι ήρεμη, καθώς οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την ακύρωση των πτήσεών τους.

TAGS