Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις πήραν μέρος σήμερα σε επιθέσεις στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως κατήγγειλε ο ουκρανικός στρατός, την ώρα που τα θύματα των συγκρούσεων αυξανονται.

«Πρόκειται για ρωσικές ειδικές δυνάμεις. Είναι ήδη η τρίτη ημέρα που προσπαθούν» να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το αεροδρόμιο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Αντρίι Λισένκο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του πριν από λίγο σε δημοσιογράφους, ο Λισένκο ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 14 τραυματίστηκαν στις μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ακόμη ο Λισένκο κατηγόρησε τους Ρώσους ότι έχουν μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στους αντάρτες με «μια νέα ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή».

Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών, πάνω από δέκα οβίδες εβλήθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας βαριές ζημιές σε μια κατοικία και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τον ουκρανικό στρατό η οποία μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία τους τελευταίους επτά μήνες και πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΟΗΕ, σε πάνω από 4.300 ανθρώπους, ενώ άλλοι τουλάχιστον 930.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.