Διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην πόλη της Νιγηρίας  Μαϊντουγκούρι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα. 

Ο Γκίντεον Τζιμπρίν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Μπόρνο, της οποίας η Μαϊντουγκούρι είναι η πρωτεύουσα, δήλωσε πως «δυο γυναίκες καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά (σ.σ. με τα οποία είχαν ζωστεί) σήμερα στην Μάντεϊ Μάρκετ σε δύο χωριστές τοποθεσίες, σκοτώνοντας πάνω από πέντε ανθρώπους και προκαλώντας τον τραυματισμό πολυάριθμων άλλων».

«Μια γυναίκα περίπου 40 ετών πλησίασε τους πάγκους των εμπόρων (...) οι πολιτοφύλακες που εκτελούσαν υπηρεσία σε μικρή απόσταση θέλησαν να ελέγξουν τις αποσκευές που μετέφερε», δήλωσε ο Άχμαντ Σανούσι, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Η γυναίκα αρνήθηκε (...) συγκεντρώθηκε κόσμος στο σημείο και τότε πυροδότησε τα εκρηκτικά», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσαν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες.

«Μετά την πρώτη έκρηξη, υπήρξε και μια δεύτερη έκρηξη (βόμβας)», διευκρίνισε ο Γκόνι Άμπα, ένας άλλος μάρτυρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι και να καταστραφούν κτίρια στην αγορά.