current views are: 2

1 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:14

Ανταλλαγή «πυρών» ΝΑΤΟ – Ρωσίας

Kαι η κόντρα ΝΑΤΟ – Ρωσίας για την ανατολική Ουκρανία καλά κρατεί.

Δημοσίευση 16:14’
αρθρο-newpost

Kαι η κόντρα ΝΑΤΟ – Ρωσίας για την ανατολική Ουκρανία καλά κρατεί.

Kαι η κόντρα ΝΑΤΟΡωσίας για την ανατολική Ουκρανία καλά κρατεί.

O γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Μόσχα σήμερα ότι παραβιάζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία αποστέλλοντας μεγάλα φορτία εξελιγμένων όπλων στους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Διακρίνουμε μία σημαντική αύξηση δυνάμεων στο εσωτερικό και στα σύνορα με την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ σε μία συνέντευξη τύπου. Καταγράφονται «σημαντικές μεταφορές ρωσικών εξελιγμένων όπλων, εξοπλισμών και στρατιωτικού προσωπικού προς τους βίαιους αυτονομιστές» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες σχετικά με την οχηματοπομπή, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι να σταματήσουν οι παραβιάσεις της συμφωνίας του Μινσκ, που επιτεύχθηκε με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και η τήρηση της κατάπαυσης του πυρός.
«Βλέπουμε ότι οι αυτονομιστές και η Ρωσία δεν το κάνουν αυτό. Η Ρωσία τροφοδοτεί τις συγκρούσεις παρέχοντας… εξοπλισμό και άλλη υποστήριξη στους αυτονομιστές και επομένως υπονομεύει και παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός και επιπλέον τις προσπάθειες να καταλήξουμε σε μια ειρηνική λύση έπειτα από διαπραγματεύσεις» τόνισε ο ίδιος.

Λίγο νωρίτερα, η Μόσχα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι «αποσταθεροποιεί τη βόρεια Ευρώπη» με την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή, «μεταφέροντας αεροσκάφη ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα» στις χώρες της Βαλτικής, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ουκρανική κυβέρνηση δήλωσε χθες ότι μία αυτοκινητοπομπή 106 οχημάτων εισήλθε στις περιοχές στα ανατολικά από τη Ρωσία χωρίς να λάβει την άδεια του Κιέβου και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τα φορτία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να στείλει όπλα και πυρομαχικά στους αυτονομιστές αντάρτες. Παράλληλα, σήμερα ο ουκρανικός στρατός κατήγγειλε ότι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις πήραν μέρος σήμερα σε επιθέσεις στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

 


σχετικα αρθρα