Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει της ζωή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, ενός F-16, ενώ ομάδες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμα στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την USCENTCOM, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί λίγο πριν συντριβεί, για να επιστρέψει στη βάση του στη Μέση Ανατολή. Η συντριβή του αεροσκάφους δεν έγινε ούτε στο Ιράκ, ούτε στη Συρία και δεν σχετίζεται με τις επιδρομές που πραγματοποιεί η διεθνής συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις χώρες αυτές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται έμμεσα με τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η διεθνής συμμαχία από την Παρασκευή. 

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξαπέλυσε τις τελευταίες τρεις ημέρες 55 αεροπορικά πλήγματα σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, στοχοθετώντας θέσεις του ΙΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 27 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Συρία και 28 στο Ιράκ με στόχους κτίρια, οχήματα, άρματα μάχης και μαχητές που ανήκουν στο ΙΚ.

Μία από τις επιδρομές έπληξε θέση της λεγόμενης ομάδας Χορασάν, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.