Παραιτήθηκε η Ελίζαμπεθ Λότεν, εκπρόσωπος Τύπου του ρεπουμπλικανού αντιπροσώπου Στίβεν Φιντς, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσαν τα προσβλητικά της σχόλια στο Facebbok για τις δύο κόρες του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Ελίζαμπεθ Λότεν ανέβασε μήνυμα στο Facebook με το οποίο εγκαλούσε τη Σάσα, 13 ετών, και τη Μαλία, 16 ετών, για έλλειψη επιπέδου και φινέτσας στις ενδυματολογικές τους επιλογές, όταν εμφανίσθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους κατά την τελετή απονομής προεδρικής χάριτος στις γαλοπούλες ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών.

"Αγαπητές Σάσα και Μαλία, ξέρω ότι βρίσκεστε εν μέσω της εφηβείας, αλλά ανήκετε στην προεδρική οικογένεια. Προσπαθείστε να δείξετε λίγη φινέτσα. Τουλάχιστον, σεβαστείτε τον ρόλο σας".

"Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Φερθείτε σαν το να βρίσκεστε στο Λευκό Οίκο έχει σημασία για σας. Ντυθείτε για να προκαλείτε τον σεβασμό, όχι για ραντεβού σε μπαρ. Και κυρίως μην μουτρώνετε κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου τηλεοπτικού γεγονότος".

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ εξέφρασε τη Δευτέρα "την έκπληξή του που στέλεχος του Κονγκρέσου εκμεταλλεύεται ένα γεγονός που συνδέεται με τη γιορτή των Ευχαριστιών για να επικρίνει μέλη της προεδρικής οικογένειας".

"Αυτό το περιστατικό μάς υπενθυμίζει ότι, όταν μιλάμε δημοσίως, επιλέγουμε τα λόγια μας με μεγάλη προσοχή και προσπαθούμε να λαμβάνουμε υπ΄όψιν πώς θα γίνουν δεκτές αυτές οι λέξεις και τα μηνύματα", πρόσθεσε.

Η Ελίζαμπεθ Λότεν, τα σχόλια της οποίας προκάλεσαν κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέσυρε αρχικά το μήνυμά της και στη συνέχεια αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη "για το ότι επέκρινα δύο νεαρά κορίτσια κατά τρόπο που ποτέ δεν θα ήθελα να κρίνουν εμένα όταν ήμουν έφηβη".

Η Λότεν επιβεβαίωσε τελικά την πρόθεσή της να παραιτηθεί με δηλώσεις σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.