Οι τρεις ιδρυτές του κινήματος Occupy Central ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα παραδοθούν στην αστυνομία και κάλεσαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τα σημεία τα οποία έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερους από δύο μήνες.

"Καθώς ετοιμαζόμαστε να παραδοθούμε, καλούμε και οι τρεις μας τους φοιτητές να υποχωρήσουν, να ριζώσουν βαθιά μέσα στην κοινότητα και να αλλάξουν" τη φύση του κινήματος, δήλωσε ο ηγέτης του Occupy Central Μπένι Τάι.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιείται την επομένη των συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που ήταν από τις σοβαρότερες που έχουν σημειωθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε να εντείνεται η εκστρατεία υπέρ της δημοκρατίας στην πρώην βρετανική αποικία που έχει περάσει υπό κινεζική κυριαρχία.

Ο Μπένι Τάι δήλωσε πως θα παραδοθούν και οι τρεις στην αστυνομία αύριο προκειμένου να δείξουν την προσήλωσή τους στο κράτος δικαίου και στην "αρχή της ειρήνης και της αγάπης".

"Η παράδοση δεν είναι ένδειξη δειλίας, δεν σημαίνει αποτυχία. Είναι η σιωπηρή καταγγελία μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης", δήλωσε.