Οι Φιλιππινέζοι ιερείς χορεύουν στους ρυθμούς του Πάπα Φραγκίσκου.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν σε ένα νέο μιούζικαλ που βασίζεται στη ζωή του ποντίφικα κι έχει στόχο να προσελκύσει περισσότερους νέους στην εκκλησία της χώρας αυτής που διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό Καθολικών στην Ασία.

Το διάρκειας δύο ωρών μιούζικαλ ακολουθεί τη ζωή του Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο από την παιδική του ηλικία στην Αργεντινή μέχρι την εκλογή του το 2013 ως πρώτου Λατινοαμερικανού πάπα.

Οι δημιουργοί του έργου «Αγαπώ τον Πάπα Φραγκίσκο» (σ.σ στον τίτλο δεν χρησιμοποιείται η λέξη, αλλά το σχήμα της καρδιάς) έχουν αντλήσει το περιεχόμενο του κυρίως αγγλόφωνου μιούζικαλ από ειδήσεις που αφορούν τον ποντίφικα και από βιβλία που έχουν γραφτεί για το πρόσωπό του, αλλά έχουν προσθέσει και μυθιστορηματικά στοιχεία.

Ο σκηνοθέτης του έργου, ο Άντι Αλβιζ, δήλωσε ότι η παράσταση απεικονίζει τις προκλήσεις αλλά και την επιβράβευση για την Καθολική ιερατική ζωή.

Στην παράσταση συμμετέχουν 50 ερασιτέχνες ηθοποιοί, οι οποίοι την ημέρα εργάζονται αλλού, και πέντε από αυτούς είναι στην πραγματικότητα ιερείς, μεταξύ τους κι ο πρωταγωνιστής Ρικ Λουτζούνγκ που υποδύεται τον Πάπα.

Ο Λουτζούνγκ χορεύει και ερμηνεύει μερικά από τα 24 πρωτότυπα τραγούδια της παράστασης.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου στο Άντζελες Σίτι, περίπου 90 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Μανίλα, και θα παίζεται μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο πάπας είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί τις Φιλιππίνες για πέντε μέρες κατά το δεύτερο ταξίδι του στην Ασία τον Ιανουάριο. Άγνωστο είναι ακόμα εάν θα δει την παράσταση!