current views are: 1

3 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:55

Βέλγιο: Συνάντηση υπουργών εξωτερικών για τζιχαντιστές

Η στρατηγική απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. 

Δημοσίευση 06:55’
αρθρο-newpost

Η στρατηγική απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. 

Η στρατηγική απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες

Στη συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι του ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι, του στρατηγού Τζον Άλεν ο οποίος συντονίζει το συνασπισμό αλλά και των υπουργών Εξωτερικών των περίπου εξήντα κρατών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό θα είναι η στρατιωτική εκτίμηση για μια “στρατηγική” πέραν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Επίσης θα συζητηθούν και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως ο καλύτερος συντονισμός για να μπλοκαριστούν οι δρόμοι και οι πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους αλλά και να καταπολεμηθεί η μαύρη προπαγάνδα των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Παρά τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να νικηθούν οι σουνίτες εξτρεμιστές στα οχυρά τους, χωρίς τη δράση ξένων χερσαίων δυνάμεων. Το Ισλαμικό Κράτος κατ’ εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας διαθέτει περίπου 30.000 μαχητές στις τάξεις της, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι αλλοδαποί.Οι υπουργοί Εξωτερικών θα πρέπει στις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των ξένων μαχητών που σήμερα βρίσκονται στο Ιράκ και τη Συρία και οι οποίοι κατά την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά διαφόρων στόχων

Η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με τους εταίρους της για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και τη δημιουργία μιας μαύρης λίστας.


σχετικα αρθρα