Αεροσκάφη του Ιράν εξαπέλυσαν τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Ιράκ. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία ότι ιρανικές αεροπορικές επιδρομές, που τονίζεται ότι δεν έγιναν σε συντονισμό με την Ουάσινγκτον.

Οι δηλώσεις του Τζον Κίρμπι ακολούθησαν τη μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera εικόνων με αεροπλάνα που μοιάζουν με τα F-4, που χρησιμοποιεί η ιρανική αεροπορία. Τα αεροσκάφη αυτά πραγματοποιούσαν επιδρομές κατά στόχων στην ιρακινή επαρχία Ντιγιάλα, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου είχε σημειώσει νωρίτερα ότι εναπόκειται στην κυβέρνηση του Ιράκ και όχι στην Ουάσινγκτον να συντονίσει τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, το Ιράν δεν επιβεβαιώνει ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

«Δεν υπάρχει μεταβολή στην πολιτική του Ιράν για την χορήγηση βοήθειας και συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους ιρακινούς αξιωματούχους στον αγώνα κατά του Daech», δήλωσε στην Τεχεράνη ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Μαρζίεχ Αφχάμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.