Η Βόρεια Κορέα επέβαλε σε όσους πολίτες έχουν το ίδιο όνομα με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να... το αλλάξουν, μετέδωσε σήμερα ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Νότιας Κορέας KBS.

Το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν επιτρέπεται να δίνεται σε νεογέννητα και όσοι ήδη ονομάζονται έτσι καλούνται, όχι μόνο να πάψουν να το χρησιμοποιούν, αλλά και να το αλλάξουν στο πιστοποιητικό γέννησής τους και στη διεύθυνση κατοικίας τους, μετέδωσε το δίκτυο KBS επικαλούμενο επίσημη οδηγία της βορειοκορεατικής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, το οποίο χειρίζεται τις σχέσεις της με την Βόρεια, δεν επιβεβαίωσε άμεσα την πληροφορία, ανέφερε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό.

"Η απαγόρευση είναι εξαιρετικά πιθανή, καθώς η Βόρεια Κορέα ακολουθεί την ίδια πολιτική με τις περιόδους κατά τις οποίες βρίσκονταν στην εξουσία οι Κιμ Γιονγκ Ιλ και Κιμ Ιλ Σουνγκ", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Ανάλογες απαγορεύσεις έχει επιβάλει η Βόρεια Κορέα και για τη χρήση των ονομάτων των δύο προηγούμενων ηγετών της, του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ.