Περισσότεροι από 150 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 44 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε τη Δευτέρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στην πόλη Νταματούρου στη βορειοανατολική Νιγηρία, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και μια ιατρική πηγή του νοσοκομείου Σάνι Αμπάτσα που βρίσκεται στην πόλη, 115 πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο μετά την επίθεση που διήρκησε αρκετές ώρες.

Επίσης σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές, ενώ ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αστυνομίας Εμανουέλ Οτζούκου δήλωσε ότι στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 38 αστυνομικοί. «Μεταξύ των αστυνομικών έχουμε 38 νεκρούς», ανακοίνωσε.

Από τους 115 νεκρούς που βρίσκονται στο νεκροτομείο όλοι φορούν πολιτικά ρούχα, ενώ δύο ήταν γιατροί. Επίσης μεταξύ των νεκρών είναι ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της πολιτείας Γιόμπε, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Νταματούρου, και τα δύο του παιδιά. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, ένα μέρος των υπόλοιπων θυμάτων ήταν αντάρτες.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πρόσθεσε επίσης ότι 78 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 53 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.