Σερβία δεν οφείλει να σχολιάζει σε κανέναν τις δηλώσεις πολιτών της, κυρίως εκείνων που στην πολιτική δεν σημαίνουν τίποτα" δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη θέλει η Σερβία να δικάσει τον Βόισλαβ Σέσελι και ότι ο λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο ζητείται από τη Σερβία να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του Σέσελι, είναι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Κροατία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας RTS, είπε ότι του φαίνεται πως η Ευρώπη θα θέλει τώρα η Σερβία να δικάσει τον Βόισλαβ Σέσελι, ότι "χάθηκαν σε αυτό το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν" και πρόσθεσε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και ο Σέσελι πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου.

"Τι συμφώνησαν και ποιο είναι το σχέδιό τους δεν γνωρίζω. Η Σερβία δεν έχει καμία σχέση με αυτό" υπογράμμισε ο κ. Νίκολιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "άρχισε να φιλονικεί με τη Σερβία", πιθανώς λόγω των εκλογών στην Κροατία και ότι άλλος λόγος δεν υπάρχει.

Σερβία δεν είναι υποχρεωμένη σε κανέναν να σχολιάζει δηλώσεις των πολιτών της, κυρίως εκείνων που στην πολιτική δεν έχουν καμία σημασία" υπογράμμισε.

Η Σερβία συνειδητά προχωρά προς την ΕΕ, ανέφερε, σημειώνοντας ότι το κάνει αν και γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι και πόσες θυσίες θα επιφέρει αυτό.