Τουλάχιστον έξι ένοπλοι και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας στη διάρκεια των οποίων οι ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο του Γκρόζνι, δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ. 

Η επίθεση των ενόπλων πραγματοποιήθηκε ενόψει της ετήσιας ομιλίας για την κατάσταση του έθνους που θα εκφωνήσει στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κι υπογραμμίζει την εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ασφαλείας στην Τσετσενία μία δεκαετία και πλέον μετά την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή για την καταστολή της δράσης των αυτονομιστών. 

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο Καντίροφ, "εξουδετερώθηκαν έξι τρομοκράτες", οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολικού σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και στη συνέχεια εισέβαλαν στα γραφεία όπου στεγάζεται τοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός. 

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη Μόσχα δήλωσε ότι μία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γκρόζνι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass μετέδωσε ότι ο Καντίροφ είπε πως αρκετοί ένοπλοι βρίσκονται μέσα σε σχολείο στο κέντρο της πόλης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν κρατούν ομήρους.