Πιθανό κρούσμα Έμπολα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Emory University Hospital στην Ατλάντα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Πρόκειται για έναν αμερικανό εργαζόμενο στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης που βρισκόταν στη δυτική Αφρική

Σύμφωνα με το νοσοκομείο ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί και θα παρακολουθείται για πιθανά σημάδια μόλυνσης. Το νοσοκομείο δεν έδωσε πληροφορίες για τον χρόνο άφιξης του ασθενούς ούτε τα στοιχεία του «από σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς». 

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας όρισαν 35 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Emory University Hospital, ως κέντρα θεραπείας από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίστηκαν οι περιπτώσεις των δύο πρώτων Αμερικανών οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον Έμπολα, ενώ εργάζονταν στη δυτική Αφρική, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ με 17.111 ύποπτα ή πιθανά κρούσματα στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε και 6.055 θανάτους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.