Τρεις ακόμη γυναίκες προέβησαν την Τετάρτη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του διάσημου ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι. 

Την Τρίτη, μια γυναίκα στην Καλιφόρνια κατέθεσε αγωγή εναντίον του, κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση το 1974 όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών.

Μέχρι τώρα, περισσότερες από 12 γυναίκες έχουν δημοσίως κατηγορήσει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος τους πριν από πολλές δεκαετίες-- ακόμη κι από την δεκαετία του 60'-- με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλές προγραμματισμένες επαγγελματικές του εμφανίσεις.

Οι γυναίκες--μία εκ των οποίων υποστηρίζει ότι ήταν 17 ετών όταν γνώρισε τον Κόσμπι--έκλαιγαν κατά την ανάγνωση της σχετικής καταγγελίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία οργάνωσε η Γκλόρια Όλρεντ, δικηγόρος που ασχολείται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως με τα δικαιώματα των γυναικών.

"Επί σειρά ετών, δεν έλεγα σε κανέναν τι μου είχε κάνει γιατί φοβόμουν. Αισθανόμουν ότι με απειλούσε και ότι κανένας δεν θα με πίστευε", είπε η Μπεθ Φεριέ, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε δεσμό με τον Κόσμπι στα μέσα της δεκαετίας του 80'.

Η Όλρεντ πρότεινε να αρθεί η παραγραφή των αδικημάτων εναντίον του που χρονολογούνται από το μακρινό παρελθόν, διαφορετικά ο ηθοποιός να δώσει στα θύματά του αποζημιώσεις συνολικά 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συνήγορός του χαρακτήρισε τις εις βάρος του πελάτη του κατηγορίες δυσφημιστικές και ανυπόστατες και δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει. Εναντίον του ηθοποιού δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.