Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο χάρισε ο δήμος της πρωτεύουσας της Κροατίας, Ζάγκρεμπ στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, δείγμα της φιλίας των δύο πόλεων.

Το έλατο έλαμψε χθες σε όλο του το μεγαλείο, όταν ο δήμαρχος της σλοβενικής πρωτεύουσας, Ζόραν Γιάνκοβιτς και η αναπληρώτρια δήμαρχος Ζάγκρεμπ, Βέσνα Κούσιτς άναψαν τα φωτάκια.

Το μεγάλο έλατο κοσμεί την πλατεία Φίγκορετς στο κέντρο της Λιουμπλιάνας. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι ύψους εννέα μέτρων και -μεταξύ άλλων- είναι στολισμένο με μελόψωμα σε σχήμα καρδιάς και ξύλινα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια από την επαρχία Ζαγκόριε της Κροατίας.

Παρά τη βροχή, πολλοί κάτοικοι της Λιουμπλιάνας παρακολούθησαν τη γιορτή, στην οποία ήταν παρόντες η πρέσβειρα της Κροατίας στη Σλοβενία, Βέσνα Τέρζιτς, ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού του Ζάγκρεμπ, Μαρτίν Μπιένενφελντ και ο διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας στη Λιουμπλιάνα Γκόραν Μπλάζιτς.

«Χαρίσαμε στη Λιουμπλιάνα μία μεγάλη καρδιά ως ένδειξη της φιλίας του Δήμου Ζάγκρεμπ. Αυτό σημαίνει ότι καλούμε τη Λιουμπλιάνα και ολόκληρη τη Σλοβενία στο Ζάγκρεμπ, που γίνεται ολοένα και πιο δυνατός τουριστικός προορισμός» ανέφερε η αναπληρώτρια δήμαρχος της κροατικής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς ευχαρίστησε τον δήμο Ζάγκρεμπ για το όμορφο δώρο, επισημαίνοντας ότι «η φιλία του Ζάγκρεμπ και της Λιουμπλιάνας δεν έχει τέλος. Διαρκεί έως το άπειρο» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι η Λιουμπλιάνα είναι η πέμπτη πόλη στην οποία το Ζάγκρεμπ δώρισε χριστουγεννιάτικο δένδρο. Έως τώρα τη συμβολική χειρονομία φιλίας έλαβαν η Βιέννη, η Ρώμη, το Βερολίνο και η Βουδαπέστη.