Η Σλοβενία είναι προσηλωμένη στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Καρλ Έριαβετς.

Στην τοποθέτησή του στην πρώτη υπουργική σύνοδο του συνασπισμού κρατών κατά του ΙΚ, στις Βρυξέλλες ανέλυσε τις δράσεις της χώρας στη μάχη κατά των τζιχαντιστών που περιλαμβάνουν την αποτροπής της χρηματοδότησης των επιχειρήσεών των ανταρτών και άλλες αντιτρομοκρατικές προσπάθειες.

«Θεωρούμε ότι είναι μία από τις πιο άγριες τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν έχουμε ξαναδεί όμοιά της» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, υπογραμμίζοντας ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, η χώρα του επικεντρώνεται στην καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της στρατολόγησης ατόμων για να πολεμήσουν στις τάξεις της.

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της, η Σλοβενία επικεντρώνεται επίσης στην προσπάθεια αποτροπής της διέλευσης, από την επικράτειά της, μαχητών της οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη Συρία, το Ιράκ και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά είναι επίσης απειλή για την Ευρώπη, ειδικά όταν οι μαχητές επιστρέφουν στις χώρες τους. Για παράδειγμα, υπήρξε η περίπτωση της επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, που διαπράχθηκε από έναν μαχητή, ο οποίος είχε επιστρέψει από την περιοχή, υπογράμμισε ο κ. Έριαβετς.