Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών στη Συρία

Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών στη Συρία

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση με παγιδευμένο όχημα σε θύλακα που ελέγχουν κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άτομα. 

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας (της Τετάρτης προς Πέμπτη) και είχε στόχο μια θέση των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των πολιορκημένων στρατευμάτων, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις μάχες που ακολούθησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν ορισμένες κυβερνητικές θέσεις, δύο άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα, πυροβόλα και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Κατά τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ίδια πηγή, οι ισλαμιστές έχασαν επτά μαχητές.

Το ΙΚ φέρεται ότι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, αλλά η μισή πρωτεύουσά της συνεχίζει να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως και το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Αυτές πιστεύεται ότι είναι οι τελευταίες εναπομείνασες θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στη συγκεκριμένη ανατολική επαρχία.

Σταδιακά το ΙΚ, το οποίο έχει αποσχιστεί από την αλ Κάιντα, εδραιώνει τον έλεγχό του στην πετρελαιοπαραγωγική επαρχία φέτος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο