Η τρίτη κατά σειρά δολοφονία άοπλου αφροαμερικανού από αστυνομικό σημειώθηκε στην πολιτεία της Αριζόνα την ώρα που οι διαδηλώσεις για τις δύο προηγούμενες δολοφονίες δεν έχουν κωπάσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Φοίνιξ ένα στέλεχός της επιχείρησε να συλλάβει έναν 34χρονο αφροαμερικανό τον Ρομέιν Μπρίσμπον επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» ενός λευκού 30χρονου αστυνομικού με 7ετη εμπειρία στο Σώμα. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί. 

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έγινε «μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών και όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει τον ύποπτο, ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι του στην τσέπη. Τότε, ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον» 

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις. Στην τσέπη του υπόπτου βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης, ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό.

Ωστόσο αντίθετη άποψη για το θανατηφόρο περιστατικό έχει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν «διάφοροι μάρτυρες που αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας».

Σημειώνεται ότι το νέο θανατηφόρο περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκλονίζονται από το θάνατο δύο άλλων άοπλων αφροαμερικανών του έφηβου Μάικλ Μπράουν στο Μισούρι και του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ πατέρα έξι παιδιών στη Νέα Υόρκη. Και στις δυο περιπτώσεις το Σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των λευκών αστυνομικών που ευθύνονται για τους δυο θανάτους.